Advertisement

Paskalya Adası / iPhone 5 Paskalya Adası Wallpaper | Manzara Resimleri / Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, yerel dilde rapa nui) şili egemenliğinde, büyük okyanus'un güneydoğusunda yer alan küçük bir ada.

Paskalya Adası / iPhone 5 Paskalya Adası Wallpaper | Manzara Resimleri / Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, yerel dilde rapa nui) şili egemenliğinde, büyük okyanus'un güneydoğusunda yer alan küçük bir ada.. Bu medeniyetlerin neler yaşadığı, neler yaptıkları, günümüze kadar kalan eserleri halen. Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, rapanui dilinde rapa nui), büyük okyanus'un güney doğusunda şili'ye bağlı bir adadır. Bu adayı önemli yapan, onsekizinci yüzyıl dolaylarında, bu adaya ayak basan denizcilerin. Paskalya bayramı arifesine denk gelen 5 mayıs 1722'de, hollandalı denizci jacob roggeveen paskalya adası'na ayak basan ilk avrupalı oldu. Şili'nin batısında büyük okyanus'ta ada.

Paskalya adası adını nereden alıyor? Adanın tarihi ve barındırdığı medeniyetler. Paskalya adası´na ilk gelen beyaz yerleşimciler adaya te pito o te henua yani dünyanın göbeği adını vermişlerdi. Paskalya adası'ndaki tek gizem heykeller değildir. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor.

Moai Heykelleri Paskalya Adası - Sırt Çantalı Hikayeler
Moai Heykelleri Paskalya Adası - Sırt Çantalı Hikayeler from i0.wp.com
Bazı arkeologlar, paskalya adası'na ilk kez denizde kaybolan polinezyalıların 318 senesinde ayak bastığını ileri sürdü. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Adaya yeni gelen herkes icin durum bugun icin de cok farkli degil. Paskalya adası'ndaki tek gizem heykeller değildir. Bulundukları yerden ayrılırlar ve uzun bir yolculuğun ardından: Büyük okyanus'un tam ortasında, şili sahillerinden 3700 km. Bu medeniyetlerin neler yaşadığı, neler yaptıkları, günümüze kadar kalan eserleri halen. Adayı keşfetmiş olan ilk avrupalı bu sorulara bir yanıt bulmayı düşünmemişti.

Paskalya adası'nın arkeolojik kazıları üç ayrı kültürel evreyi ortaya koymaktadır:

Bir dizi masif volkanik patlamadan oluşan bu ada, milyonlarca yıldır deniz kuşları ve yusufçukların yaşadığı yalnızca. Paskalya adası'nın arkeolojik kazıları üç ayrı kültürel evreyi ortaya koymaktadır: Paskalya adası, sadece egzotik bir yer olmakla kalmayıp aynı zamanda kıtada en uzakta kalan yerdir. Şili'den 3700 kilometre uzaklıkta yer alır. Bugün ada, ada halkı ve dilleri yöresel olarak rapa nui adını taşırlar. Paskalya adası, pasifik'teki bütün yerleşimler gibi şiddet dolu bir geçmişe sahip. Tarihin derinliklerinde gizemli bir dönem daha ve sırrı çözülemeyen paskalya adası heykelleri… yeryüzünde hiçbir yer, diğer yerleşim bölgelerine. Paskalya adası'nı anlatmaya nerden başlamalı? Muhteşem güzellikteki bir ada'ya ulaşırlar ve buraya yerleşirler. Paskalya adası nerede paskalya adasi gorulecek yerler. Paskalya adası, (i̇spanyolca isla de pascua, rapanui dilinde rapa nui) büyük okyanus'un güney doğusunda şili'ye bağlı bir ada. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Paskalya adası'nın gövdesini 507 metre uzunluğundaki terevaka yanardağı oluşturuyor.

Bir dizi masif volkanik patlamadan oluşan bu ada, milyonlarca yıldır deniz kuşları ve yusufçukların yaşadığı yalnızca. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Şili'den 3700 kilometre uzaklıkta yer alır. Paskalya adası'nın arkeolojik kazıları üç ayrı kültürel evreyi ortaya koymaktadır: Şili'nin batısında büyük okyanus'ta ada.

Paskalya Adası, Easter Island, Rapa Nui hangi ismi ...
Paskalya Adası, Easter Island, Rapa Nui hangi ismi ... from gurkangenc.com
Şili'nin batısında büyük okyanus'ta ada. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Çok izole kalmış bu ada, üzerinde yaşam olan en yakın yer olan pitcairn adası'nın bile 2000 km doğusundadır. Şili'den 3700 kilometre uzaklıkta yer alır. Adaya yeni gelen herkes icin durum bugun icin de cok farkli degil. Bizde bu gizemli adaya doğru bir yolculuğa çıktık ve sizler için paskalya adası heykelleri / paskalya adası nerede seyahat yazısını. Paskalya adası, oldukça izole bir konumdadır. Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, yerel dilde rapa nui) şili egemenliğinde, büyük okyanus'un güneydoğusunda yer alan küçük bir ada.

Muhteşem güzellikteki bir ada'ya ulaşırlar ve buraya yerleşirler.

Şili sahillerinden 3.700 km, tahiti'den ise 4000 km uzaktadır. Isla de pascua), büyük okyanus'ta, şili'ye bağlı bir adadır. Paskalya adası volkanik bir ada olmasından dolayı üzerinde bir tane bile ağaç bulunmamaktadır. Büyük okyanus'un tam ortasında, şili sahillerinden 3700 km. Güneydoğu büyük okyanus'ta paskalya adası. Yüzölçümü 162.5 km2, merkezi hangaroa. Şili sahillerinden 3700 km, tahiti'den ise 4000 km uzaktadır. Eski antik çağ uygarlıkları günümüze gelinceye kadar halen birçok gizemini korumaktadır. Paskalya adası, pasifik'teki bütün yerleşimler gibi şiddet dolu bir geçmişe sahip. Paskalya adası, sadece egzotik bir yer olmakla kalmayıp aynı zamanda kıtada en uzakta kalan yerdir. Uzaklıkta (santiago'dan uçakla 5 saat). Adanın yerleri kurumuş lavlardan oluşmaktadır. Bugün ada, ada halkı ve dilleri yöresel olarak rapa nui adını taşırlar.

Paskalya adası volkanik bir ada olmasından dolayı üzerinde bir tane bile ağaç bulunmamaktadır. Muhteşem güzellikteki bir ada'ya ulaşırlar ve buraya yerleşirler. Bu adayı önemli yapan, onsekizinci yüzyıl dolaylarında, bu adaya ayak basan denizcilerin. Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, yerel dilde rapa nui) şili egemenliğinde, büyük okyanus'un güneydoğusunda yer alan küçük bir ada. Çok izole kalmış bu ada, üzerinde yaşam olan en yakın yer olan pitcairn adası'nın bile 2000 km doğusundadır.

Moai Heykelleri Paskalya Adası - Sırt Çantalı Hikayeler
Moai Heykelleri Paskalya Adası - Sırt Çantalı Hikayeler from i0.wp.com
Adayı keşfetmiş olan ilk avrupalı bu sorulara bir yanıt bulmayı düşünmemişti. Bir dizi masif volkanik patlamadan oluşan bu ada, milyonlarca yıldır deniz kuşları ve yusufçukların yaşadığı yalnızca. Paskalya adası (i̇spanyolca isla de pascua, yerel dilde rapa nui) şili egemenliğinde, büyük okyanus'un güneydoğusunda yer alan küçük bir ada. Paskalya adası, (i̇spanyolca isla de pascua, rapanui dilinde rapa nui) büyük okyanus'un güney doğusunda şili'ye bağlı bir ada. Adanın yerleri kurumuş lavlardan oluşmaktadır. Paskalya adası'nın gövdesini 507 metre uzunluğundaki terevaka yanardağı oluşturuyor. Şili'nin batısında büyük okyanus'ta ada. Muhteşem güzellikteki bir ada'ya ulaşırlar ve buraya yerleşirler.

Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor.

Polinezyalıların adaya varışından mı, konumunun zorluğundan mı, avrupalıların adayı yüzyıllar sonra keşfetmesinden mi. Paskalya adası, (i̇spanyolca isla de pascua, rapanui dilinde rapa nui) büyük okyanus'un güney doğusunda şili'ye bağlı bir ada. Güney pasifik te, şili adalarının en büyüğüdür. Paskalya adası, oldukça izole bir konumdadır. Güneydoğu büyük okyanus'ta paskalya adası. Paskalya adası, pasifik'teki bütün yerleşimler gibi şiddet dolu bir geçmişe sahip. Paskalya adası yeryüzünün karaya en uzak noktasıdır. Uzaklıkta (santiago'dan uçakla 5 saat). Muhteşem güzellikteki bir ada'ya ulaşırlar ve buraya yerleşirler. Paskalya adası, araştırmacıların yüzyıllardır süren çalışmalarına rağmen sırlarını saklamaya devam ediyor. Bazı arkeologlar, paskalya adası'na ilk kez denizde kaybolan polinezyalıların 318 senesinde ayak bastığını ileri sürdü. Bulundukları yerden ayrılırlar ve uzun bir yolculuğun ardından: Şili sahillerinden 3700 km, tahiti'den ise 4000 km uzaktadır.

Paskalya adası, pasifik'teki bütün yerleşimler gibi şiddet dolu bir geçmişe sahip paskalya. Güneydoğu büyük okyanus'ta paskalya adası.

Post a Comment

0 Comments